5-1

По-късно тази година BMW трябва да представи фейслифта на 5-ата серия, поколението G30 на модела беше лансирано през 2017 и вече е време за освежаване. Най-интересната новина преди дебюта на обновения модел идва от кадрите на прототипите, заснети по време на тестове – на тях ясно се вижда, че фейслифтът на 5-ата серия ще се размине с противоречивата голяма радиаторна решетка, която вече се появи при лимузината от 7-ата серия.



В дизайна на модела от средния клас има промени – нови и разположени по-ниско брони, ново оформление на фаровете, като така 5-ата серия заприличва на 3-ата серия, което беше очаквано. Но новите фарове ще предложат и нов светлинен подпис на модела, който допълнително ще се отдалечи от традиционните два ринга на всеки фар.



По отношение на задвижването също ще има промени – акцентът ще е върху plug-in хибридите и допълнително подобряване на двигателите, които влизат в гамата на 5-ата серия. Освен това, тук ще се появят и меките хибриди, които са част от гамата на наскоро освежената гама на 3-ата серия. Тепърва обаче от BMW ще обявят подробности по тази тема.



В интериора почти сигурно ще се появи спорното оформление на арматурното табло с „идентичните" уреди, а цялото оформление на таблото ще е много по-близо до това, което се използва в 7-ата серия.