bmw7

Най-мощната версия на новото поколение на 7-ата серия на BMW ще е електрическа, потвърди председателя на управителния съвет на компанията Оливер Ципше.

Баварците вече тестват прототипи на лимузината, която ще се предлага и с бензинови, дизелови и хибридни двигатели, като в случая става въпрос за plug-in хибрид с бензинов двигател.

Все още обаче не е потвърдено дали изцяло електрическата версия на следващата 7-а серия ще получи означението i7, както спекулират медиите от известно време насам.



В момента най-мощната версия на 7-ата серия е M760i с 6,6-литров V12 двигател и 601 конски сили. Наскоро от компанията обявиха, че ще ивм струва твърде скъпо да модернизират този 12-цилиндров двигател, за да отговаря той на по-строгите екологични изисквания, особено като се има предвид, че търсенето точно на тази версия на лимузината не е особено високо, тъй като цената й е изключително висока.



Предполага се, че премиерата на електрическата 7-а серия може да се чака някъде през 2022 година, но това тепърва предстои да се потвърди от компанията.