Форум, базар и блог за феновете на BMW в България.

Новото BMW M2 Coupe получава над 420 к.с.

09-13

Наскоро от BMW обявиха, че следващото поколение на 2-Series ще запази задвижването си към задната ос, което създаде малко объркване. Причината е, че новото 2-Series Active Tourer ще бъде построено на платформа с предно предаване. Тя се използва и за представеното наскоро 2-Series Gran Coupe.


Сега обаче става ясно, че новото 2-Series Coupe ще бъде изградено на платформата CLAR и ще получи 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия, като версия с xDrive (фирмената система на BMW за задвижване на четирите колела) не се предвижда. Тоест, следващото поколение на компактното купе ще е само със задно предаване.

На върха на гамата ще се разположи версията M2 с индекс G87, която ще получи 3,0-литровия битурбомотор от X3 M и X4 M. Неговата мощност превишава 420 к.с. и това ще позволи на компактното BMW успешно да се конкурира с Mercedes-AMG A45. Купето ще развива 100 км/ч от място за 4,0 секунди, като ще излезе на пазара през 2022 г.

В BMW подготвят и M-версия на 2-Gran Coupe, като тук ще се използва варианта на модела със задвижване на четирите колела. Бъдещото M2 Gran Coupe ще получи 2,0-литровия турбомотор, предлаган и сега за най-мощната модификация M235i, но неговата мощност ще бъде увеличена от 306 на 400 к.с. Ще има и М-версия на новата 1-Series, който ще разчита на същия двигател, но не е ясно как ще се казва този автомобил. Причината е, че имената M1 и 1M са заети от модели на BMW.

Ще има BMW 7-а серия на ток
Тунинг за BMW 1-а серия
 

Comments

Already Registered? Login Here
No comments made yet. Be the first to submit a comment