Форум, базар и блог за феновете на BMW в България.

BMW с дрифт, поставящ два световни рекорда

bmw-m5-drift-refueli

 Зареждане посредата на дрифт помага на новото M5 да направи дрифт с дължина 374 км…

Преди много години, BMW поставиха рекорд за най-дълъг дрифт, но бяха надминати от Toyota. Сега, те си върнаха титлата, и то със стил.

На 11-ти декември 2017-та година, Йохан Шварц поднесе чисто новата M5-ица, с близо 610 к.с. под капака, около BMW Performance Centre. Неговото постижение достигна 374 км, което е достатъчно, за да заслужи Гинес световен рекорд за „най-дълъг дрифт в рамките на 8 часа". Подобрява предходния с рекорд с впечатляващите 230 км.

Има още. Очаква се, че при 8-часов дрифт ще ви трябва гориво, но както се досещате, няма как колата да спре посредата, за да зареди. Решението? Ами просто е, ще заредим без да спираме.

BMW осъществиха това с помощта на Detroit Speed, за да създадат система, която да понесе идеята за зареждане в движение. 5 пъти. Да.

Малко по-стара F10 M5 зареди малкия си брат със 610 к.с. 5 пъти по време на 8-часовия дрифт. Наложи се човек от Detroit Speed да се покаже през прозореца, за да зареди другата кола. Това означава, че втората кола трябва да се понесе в дрифт след другата по абсолютно същия начин.

Това ни навежда към втория поставен рекорд в този ден – „най-дълъг дрифт в синхрон на две превозни средства". Цели 80 км в рамките на един час.

„В крайна сметка, системата за зареждане в движение сработи перфектно и ни помогна в постигането на целта".

Новите BMW Серия 2 Актив и Гран Турър
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Сряда, 27 Май 2020